Masaže


Terapeutska masaža

Informacije o masaži

Trajanje i cena masaže: 30min - 1900din, 60min - 2900din

Popust na terapeutsku masažu: četiri masaže od 30min u paketu po ceni od 6600din

Za dodatna pitanja ili zakazivanje termina pozovite 069 / 607 - 706Dejstvo i koristi terapeutske masaže

Terapeutska masaža se može koristiti kao rešenje ili deo rešenja za:

 • Eliminaciju stresa
 • Ublažavanje spondiloze, lumbaga, išijasa i artritisa
 • Razbijanje čvorića nastalih od prekomerne mlečne kiseline u mišićima
 • Opuštanje mišića čime se smanjuje pritisak na nerve
 • Kontrolu visokog krvnog pritiska
 • Pospešivanje psihičkog opuštanje
 • Popravljanje držanje tela
 • Ubrzavanje cirkulacije
 • Smanjenje krvnog pritiska
 • Opuštanje mišićnog tkiva
 • Povećavanje fleksibilnosti i pokretljivosti zglobova
 • Pospešivanje dubljeg i sporijeg disanje
 • Smanjenje glavobolje
 • Jačanje imunog sistema
 • Brži oporavak posle sportskih povreda
 • Ubrzavanje post operativnog oporavka
 • Poboljšavanje rehabilitacije posle povreda koštanog i mišićnog tkiva
 • Otklanjanje boal kod hroničnih oboljenja kao što su migrena, artritis, fibromialgija (bol u mišićima, tetivama i kostima)
 • Regulisanje telesne težine
Terapeutska masaža - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

Terapeutska masaža, kako sam naziv kaže je vrsta masaže kojom se dolazi do pozitivnih terapeutskih rezultata. Efekat terapeutske masaže je ubrzavanje izlečenja bolnih mesta, posebno nakon određenih povreda ili oboljenja.

Terapijski ciljevi terapeutske masaže mogu značajno varirati, a zavise od potreba svakog individualnog klijenta. U nekim slučajevima, masaža se preporučuje od strane lekara i može se vršiti kao deo većeg plana tretmana. Na primer, ako neko koristi fizioterapiju za oporavak od povreda, može koristiti i terapeutsku masažu za opuštanje i poboljšanje tonusa mišića kao i povećanje njihove fleksibilnosti.

Terapeutska masaža sportista ne samo da ima lekoviti efekat, već pomaže u održavanju vrhunske kondicije i spremnosti za intenzivne fizičke aktivnosti.

Terapeutske masaže mogu koristiti osobe svih uzrasta, naravno pod uslovom da ih izvodi sertifikovani maser. Ova vrsta masaže je takođe pogodna za osobe sa invaliditetom, trudnice kao i ljude koji učestvuju u tretmanu medicinskih stanja. Naravno, u nekim izuzetnim slučajevima potrebno je preduzeti neke posebne mere opreza u cilju zaštite zdravlja klijenta.

Osnovne tehnike terapeutske masaže su izvedene iz različitih stilova masaže. Naši iskusni maseri će prilagoditi svoje tehnike masaže u zavisnosti od vaših potreba. Ako niste sigurni da li je ova vrsta masaže prikladna za vas, pozovite nas i dobićete individualne savete.

Da li terapeutska masaža pomaže svakome?

Terapeutska masaža je kombinacija masaže za relaksaciju i lekovite masaže. Primenjuje se ne samo za opuštanje celog tela, već i kao pomoć u podizanju energije, bržem oporavku od povreda ili oboljenja i podizanju nivoa opšteg zgravstvenog stanja.

Terapeutska masaža poboljšava cirkulaciju, što pozitivno utiče na protok kiseonika i hranljivih materija do mišićnih ćelija i pomaže u uklanjanju otpadnih materija i smanjenju otoka i upala. Ovi cirkulatorni efekti masaže mogu imati vrednost u lečenju nekih upalnih stanja, kao što je artritis.

Terapeutska masaža izaziva reakciju opuštanja, što smanjuje broj otkucaja, brzinu disanja i krvni pritisak, poboljšava imuni sistem i generalno smanjuje fizičke posledice stresa.

Ovi efekti sugerišu da masaža može biti od pomoći za širok spektar različitih problema.

Terapeutska masaža - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

Kada koristiti terapeutsku masažu?

Najbolje vreme za terapeutske masaže je kada osetite problem ili kada se jednostavno ne osećate najbolje. Intenzitet i frekvencija sesija masaže se određuje i preporučuje na osnovu konkretnog problema i cilja masaže.

Trajanje terapeutske masaže?

Ako nikada niste koristili terapeutsku masaža ili je dosta vremena prošlo od poslednje masaže onda bi prva masaža trebalo da traje 30 minuta. Na taj način maser može lagano da radi na mišićima ujednačenom brzinom u cilju smanjenja osetljivosti narednog dana.

Ako ste redovni korisnik terapeutskih masaža, maser će vas voditi u pravcu najboljih rezultata za vas i vaše mišiće, određujući optimalno trajanje i frekvenciju masaža koji je odgovarajući u odnosu na postavljene ciljeve.


Šijatsu masaža - Japanska masaža

Informacije o masaži

Trajanje i cena masaže: 60min - 2900din

Za dodatna pitanja ili zakazivanje termina pozovite 069 / 607 - 706O šijatsu masaži

Šijatsu masaža je nastala u Japanu iz osnove tradicionalne kineske medicine. U japanskom jeziku, šijatsu znači "pritisak prstima", a tehnike šijatsua uključuju masažu prstima, stopalima i dlanovima i pomažu u istezanju, manipulaciji i mobilizaciji zglobova. Za ispitivanje potreba klijenta, šijatsu maser koristi palpaciju i ponekad puls dijagnozu.

Šijatsu masaža - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

Kako se radi šijatsu masaža?

Specifičnost ove složene tehnike masaže je da sadrži postupke istezanja mišića i tetiva, nameštanja kostiju kuka, kičme, vrata i svih zglobova. Šijatsu istovremeno podrazumeva i pritisak po tačkama meridijana unutrašnjih organa, koje su ispoljene po čitavom telu slično kao kod akupunkture. Na taj način se preko energetskih kanala i njihovih glavnih tačaka vrši raspoređivanje energije u organizmu.

Zašto šijatsu masaža?

Šijatsu masaža je fizikalna terapija koja podržava i jača prirodnu sposobnost tela da se izleči i balansira. Deluje na osobu u celini, ne samo u fizičkom smislu, već i na sa psihološkom, emocionalnom i duhovnom planu.

Trajanje sesije šijatsu masaže

Šijatsu masaža u salonu za masažu IYASHINOTE na Novom Beogradu traje 60 minuta.

Šijatsu masaža može u samom startu da bude nelagodna ali rezultati posle ove vrste masaže su više nego očigledni – smanjen intezitet bola upaljenog dela tela, a kod mišića koji je bio u grču oseća se njegova opuštenost. Ovom masažom takođe se pospešuje mikrocirkulacija i opuštanje mišića leđa i vrata, uspešna je kod razbijanja čvorića (naslaga mlečne kiseline), otklanja stres i snažno deluje na opuštanje svih blokada u telu što je čini savršenim izborom nakon napornog radnog dana ili nekog stresnog događaja.

Tehnika šijatsu masaže sadrži i refleksologiju odnosno masažu stopala po zonama. U kineskoj i tibetanskoj filozofiji refleksologija je drevna veština koja se temelji na masaži refleksnih tačaka na stopalima, koje su povezane sa određenim organima u telu a sve u cilju poboljšanja njihovih funkcija. Upravo ovo čini bitnu razliku između refleksologije i obične masaže stopala. Refleksoterapija deluje na ceo organizam i na veliki broj raznih tegoba pa se preporučuje ljudima svih starosnih dobi a naročito onima kojima je u opisu posla višečasovno stajanje.


Relax masaža

Informacije o masaži

Trajanje i cena masaže: 60min - 2400din

Za dodatna pitanja ili zakazivanje termina pozovite 069 / 607 - 706Efekti relax masaže

Sa relax masažom se postiže pozitivno i stimulativno delovanje na centralni nervni sistem, a time se utiče pozitivno na psihičke procese, odnosno značajno se smanjuje nervna napetost i stresna stanja. Masaža uključuje celo telo sa akcentom na masažu glave, lica, dlanova i stopala da bi smanjili psiho-fizičku napetost, poboljšali vitalnost, otklonili stres i napetost u mišićima. Po Vašoj želji, masaža može biti i sa jačim pritiscima kao i sa sa blagim istezanjima ekstremiteta.

Relax masaža - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

Anticelulit masaža

Informacije o masaži

Trajanje i cena masaže: 30min - 1500din

Popust na anticelulit masažu: deset masaža od 30min u paketu po ceni od 13000din

Za dodatna pitanja ili zakazivanje termina pozovite 069 / 607 - 706Anticelulit masaža - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun Anticelulit masaža - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

O anticelulit masaži

Anticelulit masaža kao glavni cilj ima rastresanje kože i potkožnog tkiva, te pojačavanje cirkulacije u njima i zagrevanje. Osim toga, postiže se i određena doza relaksacije, ali to nije primarni cilj ove masaže.

Hvatovi i međuhvatovi koriste se na butini sa obe strane i na potkolenici sa zadnje strane. Potkolenica sa prednje strane i stopalo masiraju se kao u klasičnoj masaži, ali nešto intenzivnije. Noge se obavezno masiraju cele bez obzira što celulit nije prisutan svuda.

Hvatovi koji se koriste pri anticelulit masaži:

 • Poglađivanje je najblaži pokret koji se radi obema rukama po površini kože u smeru ka srcu
 • Dublje poglađivanje se izvodi pojačanim pritiskom i promenom pokreta – ruka za rukom
 • Trljanje ili frikcija palčevima naizmenično obema rukama u istom smeru pravolinijski i polukružno ili ruke menjaju smer, pa se palčevi susreću i mimoilaze
 • Mešanje tj. kružno kretanje koje se radi sa svim prstima obe ruke koje na neki način opisuju osmice
 • „S“ formacija

Položaji za anticelulit masažu

 • Ležeći na leđima sa opruženim nogama
 • Ležeći na stomaku sa opruženim nogama
 • Ležeći na boku, pri čemu je donja noga ispružena, a gornja malo savijena u kuku i kolenu – oslonac je na kolenu i potkolenici
 • Ležeći na boku, gde je donja noga savijena, a gornja ispružena u položajima na boku – masiraju se unutrašnja i spoljašnja strana butine

Redosled anticelulit masaže

Prvo se masiraju proksimalni segmenti, pa distalni.

Prednja strana:

 • Anticelulit masaža butina
 • Anticelulit masaža potkolenica
 • Anticelulit masaža stopala.

Zadnja strana:

 • Anticelulit masaža glutealne oblasti
 • Anticelulit masaža butina
 • Anticelulit masaža potkolenica
 • Anticelulit masaža stopala

Doziranje anticelulit masaže

Trajanje jedne masaže koja podrazumeva obe noge je 30-40 minuta.

Trajanje serije: 10 dana uzastopno počevši оd 5. ili 6. dana od početka menstruacije.

Za optimalne rezultate, potrebno je uraditi najmanje 3 serije.

Sila koja se primenjuje dok se izvodi anticelulit masaža ne sme da dovede do pojave modrica, zato uvek prvu anticelulit masažu kod novog klijenta trebalo bi raditi sa manjom silom.

Kada je u potkožnom tkivu u većoj meri prisutan celulit, modrice lako nastaju i pri manjim pritiscima. Iz tog razloga, klijent može da se žali na bol koji nije u srazmeri sa primenjenom silom pritiska. Prihvatljivo je da se oseti "prijatan, razmrdavajući" bol, nikako oštar ili toliko da povećava napetost mišića. Hvatovi i međuhvatovi bi trebalo da se izvode pažljivo - bez štipanja i bockanja.

Anticelulit masaža - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun Anticelulit masaža - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

Primena anticelulit preparata

Anticelulit preparati mogu biti u obliku ulja, kreme, gela... Ukoliko je preparat u obliku ulja i krema, koristi se kao kontaktno sredstvo, dok se gelovi nikad ne koriste u tu svrhu. Kreme, koje ne služe kao kontaktno sredstvo i svi gelovi se nanose na kožu posle masaže i čišćenja kože alkoholom zato što ulje korišćeno kao kontaktno sredstvo može da spreči prodiranje aktivnih sastojaka iz gela.

Postupak posle anticelulit masaze

Posle anticelulit masaže se nanosi anticelulit preparat, masirani delovi se umotavaju najlonskom folijom i prekrivaju ćebetom.

Anticelulit masaža - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

Maderoterapija - masaža oklagijama

Informacije o masaži

Trajanje i cena masaže: 45min -1700din

Popust na maderoterapiju: deset masaža od 45min u paketu po ceni od 15000din

Za dodatna pitanja ili zakazivanje termina pozovite 069 / 607 - 706Maderoterapija - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun Maderoterapija - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun Maderoterapija - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

O maderoterapiji

Maderoterapija je tehnika masaže koja se zasniva na korišćenju drvenih oklagija. Ova terapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže i namenjena je osobama sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu i celulitom. Ovom metodom stimulišu se i oslobađaju mišići i zglobovi od bolova. Može se koristiti za dobijanje čvrstine tela, zategnutosti kože, za smanjivanje i lokalizaciju broja masnih ćelija, izbacivanje toksina, viška vode i celulita.

Maderoterapija se upotrebljava sa ciljem da reafirmiše i oblikuje figuru. Prednost korišćenja specijalno oblikovanih drvenih elemenata je omogućavanje intenzivnog pritiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga zajedno sa ostalim toksinima i viškom vode. Tehnika podrazumeva seriju pokreta koji se ponavljaju koristeći razne oblike oklagija. Pritiskom oklagijama na kožu, mišiće, masne naslage i celulit, stimulišemo limfni sistem tela i time ga oslobađamo od nagomilanih toksina. Ovo oslobađanje od toksina podstiče metabolizam na sagorevanje masti. Takođe, razbijaju se džepovi upornog celulita, smanjuju se nabubrenja na koži i omogućava se ravnanje i zatezanje kože. Instrumenti koji se koriste u maderoterapiji, dizajnirani su tako da se prilagođavaju različitim delovima tela. Napravljeni su od drveta i već dugo se koristi u mnogim kulturama.

Maderoterapija - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun Maderoterapija - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

Svaka terapija traje oko 30 - 60 minuta, a promene možete da vidite već posle trećeg tretmana, iako se preporučuje pun ciklus od 10 - 20 tretmana za zadovoljavajuće rezultate. Tretman maderoterapije počinje sa masažom, koja vam omogućava da pripremite kožu i uklonite akumulirane masnoće. Zatim terapeut primenjuje eterična ulja sa ciljanim dejstvima i konačno, kreće masaža sa drvenim priborom. Drvene alatke koje se koriste u maderoterapiji potpuno neiznvanzivno stimulišu svaki deo vašeg tela, a da pri tom ne izazivaju povrede tkiva. Ovaj postupak ne samo da eliminiše celulit već pomaže relaksaciji.

Maderoterapija tela primenjuje se u estetske svrhe, za smanjivanje gojaznosti i oblikovanje figure. Može se koristiti za opuštanje pacijenata i smanjivanje nivoa stresa, kao i za lečenje kontraktura izazvanih lošim držanjem ili smanjenom fizičkom aktivnošću. Oslobađa od nelagodnosti u mišićima i zglobovima.


Masaža parova - duo masaža

Informacije o masaži

Trajanje i cena masaže: 60min - 5000din

Za dodatna pitanja ili zakazivanje termina pozovite 069 / 607 - 706O masaži parova

Masaža parova – DUO masaža je sve popularnija usluga gde se dvoje ljudi istovremeno masira u istoj prostoriji, od strane dva različita masera. Parovi mogu biti muž i žena, devojka i momak, istopolni partneri, mame i ćerke ili najbolji prijatelji. Masaža parova se ponekad naziva i DUO masaža.

Masaža parova se odvija u salonu za masažu IYASHINOTE u prostoriji dovoljno velikoj za dva masažna stola. Masaža parova postaje sve više tražena i kao poklon u kome oba partnera uživaju i provode vreme što bliže jedan drugom.

Masaža parova je odličan način i da se u masažu uvede partner koji nikada nije bio na masaži pre toga, na način koji čini da se oseća udobnije prvi put. Mnogo je ljudi koji su sve pozitivne efekte masaže osetili po prvi put kada su u svet masaže i opuštanja uvedeni od strane partnera baš u vidu masaže parova.

Masaža parova - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

Prednosti masaže parova

Masaža u paru ili DUO masaža je dobar izbor za parove u periodu početka veze kada sve žele da rade zajedno i da uživaju u svakom trenutku blizine.

Masaža se izvodi u istoj prostoriji, na dva kreveta. Masaže rade maser i maserka suprotnim polovima. Trajanje relax duo masaže uz opuštajuću muziku je 60 min.

Maseri salona za masažu IYASHINOTE će izaći u susret svakom vašem zahtevu.


Masaža stopala - refleksologija

Informacije o masaži

Trajanje i cena masaže: 30min - 1400din

Za dodatna pitanja ili zakazivanje termina pozovite 069 / 607 - 706O masaži stopala

Masaža stopala, odnosno Refleksoterapija a može da vam pomogne da se opustite, posebno nakon dugog stajanja i hodanja na radnom mestu ili posle drugih aktivnosti koje dovode da naša stopala otiču.

Tehnike masaže stopala

Postoji nekoliko različitih tehnika masaže stopala, a od svake od njih postoje određene zdravstvene benefiti. Tradicionalne terapijske tehnike se fokusiraju na opuštanje mišića i zglobova stopala

 • Tehnika akupresure nastoji da poboljša opšte zdravlje i protok energije delovanjem na određene tačke pritiska na stopalima
 • Aromaterapija koristi mirišljava ulja i relaksirajuću muziku kao dodatni element opuštanja za sva čula
 • Refleksoterapija nastoji da poboljša funkciju unutrašnjih organa masiranjem specifičnih oblasti stopala
Masaža stopala - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

Korisni efekti masaže stopala

Postoje mnoge tvrdnje, a neke su skoro neverovatne, o tome šta jednostavna masaža stopala može da uradi za vas.

Sve što je potrebno je da rezervišete termin u salonu za masažu IYASHINOTE i vašem partneru poklonite pravi čin ljubavi. Masaža stopala je nesebičan poklon koji mu pomaže da zaboravi sve neprijatnosti kojima je bio izložen tokom celog dana.

Neke od prednosti masaže stopala sa korisnim efektima koji su odmah vidljivi ili se mogu osetiti već posle nekoliko nedelja su:

Masaža stopala poboljšava cirkulaciju

Zbog fizičke neaktivnosti u današnjem načinu života prestali smo da redovno koristimo mišiće. Mišići u nogama dobijaju sve manje vežbe i cirkulacija je često narušena uskom i neudobnom obućom. Masaža stopala može znatno poboljšati cirkulaciju u donjim ekstremitetima što je naročito važno za osobe koje pate od dijabetesa.

Masaža stopala pomaže u sprečavanju povreda stopala i skočnog zgloba

Masaža stopala može da pomogne kod bolova u zglobovima i pri oporavku nakon povrede, kao i za smanjenje bola u mišićima. Međutim, kada je masaža u kombinaciji stopala i skočnih zglobova, vežbe jačanja i istezanja mogu da spreče buduće povrede, kao i da ubrzaju oporavak od postojećih povreda.

Masaža stopala smanjuje efekte depresije i anksioznosti

Gledajući neke od studija koje su rađene na efektima refleksoterapije, čini se da masaža stopala prevazilazi sam osećaj opuštenosti u toku masaže, već se efekat poboljšanja ukupnog stanja klijenta proširuje i na psihološkom planu.

Masaža stopala pomaže kod glavobolje i migrene

Studija sprovedena u Danskoj pokazala je da ljudi koji pate od glavobolje i migrene pokazuju veliki napredak nakon primene masaže stopala, odnosno refleksoterapije.

Masaža stopala snižava krvni pritisak

Visoki krvni pritisak je postao prilično uobičajen kod savremenih muškaraca i žena. Može biti uzrokovan velikim brojem stvari, kao što su stres i nezdrava ishrana, ali u većini slučajeva nema poseban razlog i veruje se da je rezultat faktora životne sredine i genetike.

Masaža stopala pomaže osobama sa ravnim stopalima

Ljudi sa ravnim stopalima nemaju normalan luk stopala zbog labavosti ligamenata što dovodi luk u kolaps. Ravna stopala ne mogu imati veliki uticaj na čoveka, ali neki ljudi osećaju bol u stopalima čak i nakon blaže fizičke aktivnosti. Masažom ravnih stopala bol se može ublažiti ili potpuno ukloniti.

Masaža stopala pomaže u ublažavanju simptoma PMS i menopauze

Najčešći simptomi tokom PMS-a uključuju osećanja tuge i nesreće, razdražljivosti, anksioznosti, napetosti, nesanice, umora, glavobolje i česte promene raspoloženja. Većina ovih simptoma može se ublažiti masažom stopala u ovom periodu.

Masaža stopala smanjuje efekte otoka kod trudnica

Edem, odnosno oticanje zbog zadržavanja tečnosti u nogama i zglobovima, veoma je česta pojava kod trudnica i to uglavnom u poslednjem trimestru. Ovo stanje se može suzbiti masažom stopala, zajedno sa dosta odmora i pravilnom ishranom.


Masaža trudnica - uklanjanje bola i opuštanje

Informacije o masaži

Trajanje i cena masaže: 60min - 2400din

Za dodatna pitanja ili zakazivanje termina pozovite 069 / 607 - 706O masaži trudnica

Nošenje bebe menja centar gravitacije tela trudnice i prebacuje puno opterećenja na leđa, vrat, stomačne mišiće i ramena. Trudnoća opušta ligamente, tako da su zglobovi karlice manje stabilni i menjaju svoj položaj, povlačeći karlicu napred. Dodatak tome je i težina bebe, pa je bol u donjem delu leđa i ramenima skoro neizbežan.

Masaža trudnica

Masaža trudnica ili prenatalna masaža podrazumeva mnoge od ciljeva redovne masaže - da se opusti napetost mišića, ublažavanje bolova na bolnim mestima, poboljšanje cirkulacije i pokretljivosti ili da samo učini da se dobro osećate. Masažu je takođe moguće posebno prilagoditi potrebama trudnica i njihovom menjanju tela u toku trudnoće. Salon masaže IYASHINOTE ima obučene masere za prenatalnu masažu trudnica, a sve tehnike se prilagođavaju individualnim klijentima u skladu sa zahtevima ili komforom.

Kako se radi masaža trudnica?

Većina žena smatra da im je neprijatno da legnu licem nadole od samog početka trudnoće zbog njihovog stanja ili natečenih grudi. U poodmakloj trudnoći ležanje licem nadole na tradicionalnom stolu za masažu skoro da nije moguće zbog stomaka. S druge strane, nije dobra ideja da trudnica leži na leđima naročito sredinom perioda trudnoće, jer težina materice vrši preveliki pritisak na venu da vraća krv iz nogu ka srcu.

Masaža trudnica - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

Iz tih razloga, masaža trudnica se uglavnom radi kada je žena u položaju na boku. U položaju na boku masaža trudnica se može raditi parcijalno, odnosno iz dva segmenta koji podrazumevaju promenu položaja nakon nekog perioda vremena.

Korist od masaže za trudnice?

Terapeutska korist od masaže za trudnice nije mnogo proučavana. Postoje dokazi da masaža može pomoći trudnicama koje pate od bolova u donjem delu leđa i eventualno onima sa hroničnim glavoboljama. U svakom slučaju, masaža trudnica može smanjiti stres i stvoriti osećaj opuštenosti, što može pomoći u lakšem prevazilaženju promena kroz koje telo trudnice prolazi.


Reiki masaža

O reikiju

Reiki masaža je japanska tehnika za smanjenje stresa i relaksaciju koja takođe potpomaže lečenje. Primenjuje se "polaganjem ruku" i zasniva se na ideji da nevidljiva "životna energija" protiče kroz nas i to je ono što uzrokuje život. Ako je nečija "životna energija" niska, onda je verovatno da će se razboleti ili osećajti stres, a ako je visoka, u stanju je bude srećan i zdrav.

Reiki - Iyashinote - Salon za masažu Novi Beograd / Zemun

Reiki - sila žiivotne energije

Reč Reiki je sastavljena od dve japanske reči - Rei što znači "Božija mudrost ili viša sila" i Ki što predstavlja "životnu energiju". Dakle, Reiki je zapravo "viša sila koja rukovodi životnom energijom". Tretman reiki masažom se oseća kao velika usijana svetlost koja protiče kroz i oko vas. Reiki masaža tretira celu osobu, uključujući telo, emocije, um i duh i na taj način stvara mnoge korisne efekte koji uključuju opuštanje i osećaj mira, bezbednosti i dobrobiti. Mnogi su prijavili čudesne rezultate.

Reiki za svakoga

Reiki masaža je jednostavan, prirodan i bezbedan način duhovnog isceljenja i svako može da je koristi. Reiki je bio efikasan u pomaganju u praktično svakoj poznatoj bolesti i uvek stvara povoljan i pozitivan efekat. Reiki takođe radi u sprezi sa svim ostalim medicinskim ili terapeutskim tehnikama za ublažavanje neželjenih efekata i unapređenja oporavka.

Učenje reikija se prenosi na učenika tokom Reiki klase. Sposobnost korišćenja reikija se prenosi i omogućava učeniku da prodre u neograničen rezervoar snabdevanja "životnom energijom" da poboljša nečije zdravlje i poboljša kvalitet života.